Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Webinar Julie D’Hooghe

Webinar "Nooit meer blind ontwormen?"

door Julie D'Hooghe

Over het webinar

Gezondheid is voor een groot deel afhankelijk van het functioneren van de darm! Er zijn veel factoren die een rol spelen in de darm: microbioom, pH, vezels, enzymen, voeding, etc. Een grote ondermijnende factor voor een goede darm functie zijn pathogenen! Daarom willen we juist daar de aandacht op richten in dit webinar.

Julie helpt jullie graag op weg met inzichten in de verschillende cyclussen van de meestvoorkomende paardenwormen.
Hoe verantwoord om te gaan met mestonderzoeken, speekseltesten en ontwormingsmiddelen leer je in dit webinar.  
We gaan dieper in op:
– De meest voorkomende paardenwormen en hoe ze zich verspreiden.
– Welke preventieve maatregelen je kan nemen.
– Hoe je kan achterhalen of je paard wormen heeft.
– En hoe je je paard moet behandelen tegen de verschillende soorten wormen.
– wat is resistentie en hoe werk je het in de hand, maar belangrijker hoe vermijd je het?

Tijdens het webinar kan je ook al je vragen kwijt, hoe meer interactie hoe beter.

Wie is julie

Ik ben afgestudeerd als dierenarts met specialisatie paarden te Merelbeke. Mijn praktijk verdiept zich voornamelijk in de tandheelkunde van het paard. Hieruit voortvloeiend ben ik gecertificeerd als biomechanisch bitfitter. Zo kan ik nog meer de biomechanica van het paard gaan optimaliseren. Vanuit zowel de insteek als biomechanisch fitter als de tandheelkunde kwam de noodzaak om lasertherapie te gaan toevoegen in mijn dagelijkse bezigheden. Momenteel ben ik in opleiding om MLD therapeut te worden. Dit heeft een extra dimensie voor zowel de lasertherapie als de tandheelkunde en hierbij staat preventie ook weer centraal.

Waarom ik koos voor specialisatie? Het leuke aan paardentandarts zijn is dat je veel aan preventie kan doen! Correcte balans in de mond van het paard is namelijk de eerste stap naar een correcte balans op gebied van gezondheid (vertering), maar ook op gebied van biomechanica. Gaat je paard van jongs af elk jaar naar de tandarts dan kan je heel wat leed voorkomen. Daarnaast heb ik de drang om de mensen meer bewust te maken van de noden van het paard. Hiervan is een gezond gebit er één.

Zoals je al hebt gelezen staat preventie voor mij centraal. Tijdens een gebitsbehandeling hebben mensen ook tijd om te babbelen. Vaak gaat dit over hun paarden, waardoor er bij sommige verhalen al alarmbelletjes kunnen rinkelen. Dit is dan ook de ideale kans om advies te geven nog voordat het paard ziek wordt. Zo een paard kunnen helpen maakt mijn dag echt goed. Ook voor verhalen over de inrichting van weides, stallen, paddocks maar ook training etc. kan je bij mij terecht. Ik volg immers continu bijkomende opleidingen van lymfedrainage, sportmassage tot bloedzuigertherapie om mijn kennis te verbreden. We zijn immers nooit uitgeleerd en kunnen altijd leren van elkaar!

Preventie komt ook op de loer liggen bij een ander stokpaardje van mij, namelijk de mest en speekselonderzoeken. Zo behandel ik nooit tegen wormen zonder voorafgaand onderzoek. Dit omdat er niet steeds ontwormd hoeft te worden waardoor het goedkoper uitkomt en bovenal het gezonder is voor het paard. #samentegenresistentie en #nooitmeerblindontwormen.

Om af te sluiten beschrijf ik nog 2 punten waarvoor ik wil staan:

  1. Luisteren naar het paard en het buikgevoel van de eigenaar!
  2. Eerlijkheid en collegialiteit. Ik vind het een kracht om te kunnen zeggen dat ik weet wanneer ik naar een andere specialist moet doorverwijzen op een specifiek gebied.

Kortom, ik wil zorgen voor een gelukkig paard met een gelukkige eigenaar.

voor wie?

Deze Webinar is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Kosten

  • Geregistreerd MLD therapeut € 15,-
  • Blauwe Hengst MLD cursist € 25,-
  • Ben je nieuw bij Blauwe Hengst? Dan zijn de kosten voor deze avond € 35,-

Inclusief hand-out! Deze wordt per post toegestuurd.

Datum & Tijd

Deze webinar wordt gegeven op maandag 6 november 2023.

Aanvang: 19:30 uur. Deze webinar duurt ongeveer 2½ uur

Investering

De investering voor deze themadag is € 125,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief hand-out. Indien de dag op locatie plaatsvindt zorgen wij voor koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! 

Reader

Over dit onderwerp is een uitgebreide reader verkrijgbaar voor € 25,00 (incl. BTW). Graag bij je aanmelding vermelden of je een reader wilt ontvangen. 

De themadag Natuurlijke voeding vormt de basis voor onze praktijkdag Natuurlijke voeding. Beide dagen zijn een prachtige start om zelf met de voeding van je paard aan de slag te gaan. Boek je beide dagen tegelijkertijd? Dan ontvang je € 25,00  korting! (Of ontvang je de reader gratis…)

Datum & Aanvang Webinar

Online

  • Maandag 6 november 2023

Facts

Webinar gegeven door

Julie D'Hooghe
Paardentandarts
Dierenarts
Biomechanisch Bitfitter

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!