Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Voedingsdagen combi-pakket

Voedingsdagen combi-pakket

NIEUW – Onze populaire voedingsdagen gaan we weer live geven op een hele bijzondere locatie in het Drents Friese Wold. Deze locatie maakt dat de dagen een beleving op zich zijn met alleen al een biologisch-vegetarische lunch. Nieuw is dat het ook mogelijk is om te blijven dineren en te overnachten. Meer informatie verder op deze pagina.

———————————————————————————————————–
De themadag Natuurlijke voeding vormt de basis voor onze praktijkdag Natuurlijke voeding. Beide dagen zijn een prachtige start om zelf met de voeding van je paard aan de slag te gaan.

inhoud

Themadag Natuurlijke voeding - 22 febr. 2024

Voeren we paarden momenteel of voeden we ze? Slechts één letter verschil, maar qua uitgangspunt een wereld van verschil!

Voeding heeft direct invloed op de spijsvertering en daarmee op de gezondheid en het welzijn van het paard. Tijd om de hedendaagse voeding van het paard eens onder de loep te nemen in relatie tot gezondheid. Te beginnen met de spijsvertering. Hoe verloopt het proces optimaal, wat zijn de kenmerken, welke stoffen zijn nodig om de vertering goed te laten verlopen. En heel belangrijk: welke stoffen verstoren dit proces! Wat kunnen we doen om dit in balans te brengen. Wat heeft een paard eigenlijk nodig en hoe kunnen we ons aanbod daarop afstemmen.

Deze themadag draait om het in balans brengen van de gezondheid van paarden. Wat je zelf kunt doen met voedingsaanpassingen voor een paard. Hoe je natuurlijke voeding kunt inzetten bij de gerichte preventie tegen een aantal ziektes en aandoeningen. Aan het einde van de dag weet je wat nodig is voor een gezonde spijsvertering en welke factoren daar een rol bij spelen en wat de invloed is van voeding op de verschillende orgaansystemen. Je hebt inzicht in hoe je een paard kunt voeden in plaats van voeren en hoe je daarmee de gezondheid (en dus ook ziektes) kunt beïnvloeden.

praktijkdag Natuurlijke voeding

In aanvulling op de themadag Natuurlijke Voeding geven we deze praktijkdag Natuurlijke voeding. Deze dag is gericht op de dingen die je naar aanleiding van de themadag in de praktijk bent tegen gekomen.

De themadag is namelijk een overvolle dag waarin we heel veel theorie en achtergrond informatie behandelen. We horen vaak dat deze informatie even moet “landen” en dat daarna allerlei vragen over de praktijk opkomen. Heel logisch want als je er mee aan de slag gaat dan komen ook de vragen. Speciaal voor deze vragen uit de praktijk is deze dag dus.

  • Heb je nog praktische vragen over vitamines?
  • Wil je tips over kruiden?
  • Twijfel je over het supplement wat je geeft aan je paard?
  • Hoe zit het ook al weer met probiotica?
  • Wat staat er nu eigenlijk op dit etiket?
  • Wat zit er precies in dit potje?
  • Is deze zalf ondersteunend aan het natuurlijke helingsproces?
  • Wil je kennis maken met producten die net nieuw op de markt zijn?
  • Of wil je graag weer even geïnspireerd worden?

Dan ben je van harte welkom op deze dag.

We proberen ook een aantal proefverpakkingen van (nieuwe) producten mee te nemen en je op de hoogte te houden van interessante ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Neem ook gerust spullen mee, waar je vragen over hebt, naar deze dag! 

Studiestal E-learning

THEMADAGEN VANAF NU ONLINE BESCHIKBAAR

Eindelijk zijn onze themadagen ook online beschikbaar in onze online Studiestal. Je kan deze themadag 7 dagen per week online volgen via video E-learning. Met één druk op de knop kan je meteen beginnen en kijk je in jouw eigen tempo de hoofdstukken van deze live opgenomen themadag inclusief digitale hand-out. Deze online themadag is na aankoop twee maanden beschikbaar in jouw Studiestal account.

voor wie?

Deze themadagen zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

Cursusprogramma

De themadag is op 22 februari 2024  & praktijkdag op 23 februari 2024. Beide dagen duren van 09:30 tot ongeveer 17:00 uur. De koffie & thee staan klaar vanaf 09:15.

Locatie

Beide dagen worden gegeven in Appelscha bij Herberg Het Volle Leven (B&B). Het is mogelijk hier te dineren, overnachten in o.a. een pipowagen en zelfs je paard mee te nemen. Het ligt in het Drents Friese wold en je rijdt hier zo het bos in met vele ruiterpaden.

Zij serveren elke avond een biologisch-vegetarisch 4-gangen diner voor €45,- per persoon. De opgemaakte borden zijn werkelijk schilderijtjes en een beleving op zich. Je dient hier van te voren voor te reserveren.

Kijk voor de mogelijkheden voor dineren en overnachten op de website van Herberg Het Volle Leven.

Investering

De investering voor deze themadagen is € 275,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief reader, hand-out, koffie & thee, biologische & vegetarische lunch die werkelijk een schilderijtje op je bord is!

Beide dagen zijn ook los te boeken. Kosten zijn dan € 145,- voor één dag.

Reader

Bij deze combi deal krijg je de uitgebreide reader ter waarde van € 25,00 er gratis bij!

 

themadag & praktijk voeding Combideal

Data NTB

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!