Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadagen

Themadagen

Natuurlijke voeding

Voeding heeft direct invloed op de spijsvertering en daarmee op de gezondheid en het welzijn van het paard. Deze themadag draait om het in balans brengen van de gezondheid van paarden. 

Natuurlijke voeding in de praktijk

In aanvulling op de themadag Natuurlijke voeding geven we deze dag in de praktijk. Deze dag is gericht op de dingen die je naar aanleiding van de themadag in de praktijk bent tegen gekomen.

Ruwvoer Anders

We gaan je informeren en inspireren om anders naar ruwvoer te kijken. Naast gras en hooi is er nog veel meer dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de gezondheid van onze paarden.

Insulineresistentie

We bespreken het fenomeen insulinesresistentie in de volle breedte. Krijg inzicht in de processen die verantwoordelijk zijn voor een enorme lijst klachten. Leer hoe je schadelijke processen weer kunt omdraaien, zodat je paard weer gezond wordt! 

Gemmo therapie I

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). We gaan ons bezighouden met de verschillende gemmo therapeutica. Met name de specifieke werking van de verschillende middelen, zodat je weet welk gemmo preparaat je kunt inzetten bij welke klacht.

Gemmo therapie II

In aanvulling op de themadag Gemmo therapie I geven we deze vervolg themadag Gemmo therapie II. We gaan een verdiepingsslag maken in de gemmo therapeutica. We bepreken aanvullende gemmo preparaten en de klachten waarbij je deze kunt inzetten.  

Blessures en herstel
in relatie tot voeding

We bespreken uitgebreid over (veel en/of explosieve) beweging en de eisen die daardoor gesteld worden aan het paardenlichaam. We kijken naar verschillende biochemische processen zodat helder wordt wat het paardenlichaam écht nodig heeft in verschillende situaties. 

Chronisch Progressief Lymfoedeem (CPL)

We geven je inzicht in de aandoening CPL vanuit onze visie dat het vanuit meerdere verstoorde orgaansystemen bestaat. Het is volgens ons een  epigenetische aandoening, wat concreet betekent dat je er zelf in bepaalde mate invloed op uit kunt oefenen. Wij leren je hoe!

Praktijkdag Chronisch Progressief Lymfoedeem

Deze praktijkdag is niet specifiek voor MLD therapeuten, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in CPL. Deze dag bestaat uit een deel theorie en praktijk. Je ontvangt praktische tips over alles wat je kan doen om de CPL te ondersteunen. 

Zou jij als therapeut nog beter contact willen hebben met paardeneigenaren en collega professionals? Wil jij zekerder worden van jezelf in deze gesprekken? Is het voor jou nog een uitdaging om slecht nieuwsgesprekken te voeren waarbij je trouw blijft aan je vakgebied én aan jezelf? Dan is deze themadag speciaal voor jou!