Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadag Verbindende gespreksvoering

Themadag Verbindende gespreksvoering

inhoud

Zou jij als therapeut nog beter contact willen hebben met paardeneigenaren en collega professionals? Wil jij zekerder worden van jezelf in deze gesprekken? Is het voor jou nog een uitdaging om slecht nieuwsgesprekken te voeren waarbij je trouw blijft aan je vakgebied én aan jezelf? Dan is deze themadag speciaal voor jou!

De invulling van deze dag wordt toegesneden op jouw wensen. Verbetering van je communicatie begint bij bewustwording. We geven je zicht op jouw persoonlijke stijl: wat communiceer je, hoe communiceer je en waarom communiceer je zo. Aansluiten bij de ander is cruciaal voor verbinding en dat is weer essentieel voor het willen opvolgen van jouw advies door de ander.

Gedurende de dag gaan we in op situaties die jij nog niet zo makkelijk vindt tijdens het voeren van gesprekken. Je leert door te doen; je kan er over lezen en je kan er over praten. Kennis is wel degelijk nuttige bagage. Dus er komt theorie aan de orde, en we gaan de bagage in de praktijk toegepassen. Leren door te doen is dan ook het motto van deze dag. Aan de hand van oefeningen en rollenspellen gaan we kijken naar wat zich vaak onbewust afspeelt in communicatie en die verbinding in de weg staat. Wat is het beste voor het paard? Hoe blijf je in contact met de eigenaar én met de zuiverheid van jouw boodschap? We bespreken de do’s and don’ts. Juist bij een ‘crisissituatie’ is het gericht inzetten van communicatie een belangrijk middel om te informeren, om onrust weg te nemen en om het verloop voor paard en eigenaar in goede banen te leiden.

Deze dag wordt gegeven Henk Wolters en Renée Wolters. Beiden hebben jarenlange ervaring binnen organisaties als adviseur en trainer. Henk is mediator, coach en begeleidt in zijn eigen bedrijf, Freibergcoaching, mensen met behulp van familie- en traumaopstellingen.
Als docent verzorgde Renée binnen de Politieacademie talrijke communicatietrainingen voor onder andere persvoorlichters en leidinggevenden. 

Na deze dag:

  • ken je je eigen stijl van communiceren
  • heb je inzicht in je sterke en minder sterke kanten van je eigen stijl
  • ben je beter in staat om aan te sluiten bij je gesprekspartners
  • kun je vaardigheden hanteren die een effectieve samenwerking bevorderen. 

voor wie?

Deze themadag is voor (MLD) therapeuten die regelmatig (advies)gesprekken voeren met paardeneigenaren, dierenartsen, collega therapeuten en/of andere professionals. 

Vooropleiding

Deze themadag richt zich op therapeuten. Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. 

cursusprogramma & locatie

De themadag duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Deze themadag wordt gegeven in Emst. Vanaf 09.30 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

Investering

De investering voor deze themadag is € 155,00 (incl. BTW) per persoon.  Dit is inclusief hand-out, koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! 

Data & locaties

Themadag op locatie

Datum NTB

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent
Henk Wolters
Docent
Renée Wolters
Docent
Daphny Muriloff
Acteur rollenspel

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!