Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadag Ruwvoer Anders

Themadag Ruwvoer Anders

inhoud

Tijdens de themadag Ruwvoer anders gaan we je informeren en vooral ook inspireren om anders naar ruwvoer te kijken. Naast gras en hooi is er nog veel meer! Vlakbij nog wel! Naast de wei, in de berm, langs de slootrand, in het bos, in je tuin, op je balkon of in het stadspark. We realiseren ons niet dat we prachtige waardevolle planten om ons heen hebben die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van onze paarden.

Behalve specifieke voedingsstoffen leveren deze planten ook een prachtige bijdrage aan de spijsvertering, de thermoregulatie, het gebit en de ontwikkeling van bepaalde spiergroepen. Er zijn veel voordelen en ze zijn vaak makkelijker voor handen dan gedacht!

Inheemse bomen, struiken en hagen gebruiken als aanvullende voeding voor je paard. Welke soorten zijn geschikt voor paarden? En waarom is dat zo? Hoe en waar plant ik die dan? Wanneer geef ik welke plant aan mijn paard? Hoe zorg ik dat mijn paard juist in de winter extra ondersteuning krijgt in de vorm van natuurlijke planten.

Naast de theorie, achtergronden en onderbouwing van deze visie op aanvullend ruwvoer, is het de bedoeling dat we ideeën omzetten in concrete actie plannen.

Proefpakket mee naar huis
Deze dag gaat specifiek over de rol van houtige gewassen; niet over weidebeheer of kruiden. Op onze unieke locatie laten we concreet zien hoe je dit praktisch toe past. Je kan alle planten zien, voelen, ruiken en “proeven”, zodat je naar huis gaat met een concreet “paarden proef pakket”.

voor wie?

Deze themadag is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het zonder vooropleiding kunt volgen.

cursusprogramma & locatie

De theorie is online beschikbaar als e-learning in onze Studiestal waar je toegang tot krijgt. Het praktijkdeel vindt plaats op locatie in een Paddock Paradise in Emst.
Theorie:  e-learning online in Studiestal
Praktijk: 09:30 – 12:30 uur. Deze themadag wordt op zondag 26 mei 2024 gegeven in Emst.

Investering

De investering voor deze themadag is € 155,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief hand-out, koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! 

Jaarkalender

Tijdens de themadag kun je deze prachtige jaarkalender bestellen. Zo weet je precies welke planten je kunt voeren in de winter, wanneer de beste tijd is om kruiden te zaaien of een paardenhaag te planten. Elke maand staan er leuke tips hoe jij je paarden blij kunt maken en ze bovendien meer gezonde variatie kunt bieden! De kalender is ieder jaar opnieuw te gebruiken als leidraad.

De prijs is € 13,95 incl. verzenden. 

Data & locaties

2024

Theorie: online in Studiestal

Praktijk: 26 mei 2024 in Emst

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent
Sietske Metz (paard & Plant)
Docent

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!