Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadag Natuurlijke voeding

Themadag Natuurlijke voeding

inhoud

Voeren we paarden momenteel of voeden we ze? Slechts één letter verschil, maar qua uitgangspunt een wereld van verschil!

Voeding heeft direct invloed op de spijsvertering en daarmee op de gezondheid en het welzijn van het paard. Tijd om de hedendaagse voeding van het paard eens onder de loep te nemen in relatie tot gezondheid. Te beginnen met de spijsvertering. Hoe verloopt het proces optimaal, wat zijn de kenmerken, welke stoffen zijn nodig om de vertering goed te laten verlopen. En heel belangrijk: welke stoffen verstoren dit proces! Wat kunnen we doen om dit in balans te brengen. Wat heeft een paard eigenlijk nodig en hoe kunnen we ons aanbod daarop afstemmen.

Deze themadag draait om het in balans brengen van de gezondheid van paarden. Wat je zelf kunt doen met voedingsaanpassingen voor een paard. Hoe je natuurlijke voeding kunt inzetten bij de gerichte preventie tegen een aantal ziektes en aandoeningen. Aan het einde van de dag weet je wat nodig is voor een gezonde spijsvertering en welke factoren daar een rol bij spelen en wat de invloed is van voeding op de verschillende orgaansystemen. Je hebt inzicht in hoe je een paard kunt voeden in plaats van voeren en hoe je daarmee de gezondheid (en dus ook ziektes) kunt beïnvloeden.

De themadag Natuurlijke voeding vormt de basis voor onze themadag Natuurlijke voeding in de praktijk. Beide dagen zijn een prachtige start om zelf met de voeding van je paard aan de slag te gaan. Tijdens de themadag leer je wat niet en waarom niet. Tijdens de dag in de praktijk wordt er gekeken naar wat er dan wél kan en hoe je dat in de praktijk kan aanpassen.

Wil jij beide dagen volgen? Schrijf je voor beide dagen tegelijk in en ontvang de uitgebreide reader t.w.v. € 25,00 gratis! Klik hier voor meer informatie over het combi-pakket!

Studiestal E-learning

THEMADAGEN VANAF NU ONLINE BESCHIKBAAR

Eindelijk zijn onze themadagen ook online beschikbaar in onze online Studiestal. Je kan deze themadag 7 dagen per week online volgen via video E-learning. Met één druk op de knop kan je meteen beginnen en kijk je in jouw eigen tempo de hoofdstukken van deze live opgenomen themadag inclusief digitale hand-out. Deze online themadag is na aankoop twee maanden beschikbaar in jouw Studiestal account.

voor wie?

Deze themadag is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

cursusprogramma

De themadag duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Vanaf 09.00 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

locatie

Deze themadag wordt gegeven op verschillende locaties. Kijk voor een overzicht onder ‘Data en locaties’ op deze pagina. 

In verband met het Corona virus bieden we deze themadag op andere dagen online aan via een live stream en is daarmee interactief

Investering

De investering voor deze themadag is € 125,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief hand-out.

Reader

Over dit onderwerp is een uitgebreide reader verkrijgbaar voor € 25,00 (incl. BTW). Graag bij je aanmelding vermelden of je een reader wilt ontvangen. 

De themadag Natuurlijke voeding vormt de basis voor onze praktijkdag Natuurlijke voeding. Beide dagen zijn een prachtige start om zelf met de voeding van je paard aan de slag te gaan. Boek je beide dagen tegelijkertijd? Dan ontvang je de reader t.w.v. € 25,00 gratis!

Videocursus

Online themadag

Deze themadag is nu ook online beschikbaar. Voor € 125,– heb je twee maanden toegang tot de online cursus!

Combideal voeding

Online themadag & praktijk voeding Combideal

Combideal: Thema- en praktijkdag ‘Natuurlijke voeding’ (10% korting)

Data & locaties

2021

  • 26 november – online

2022

  • 1 januari als E-learning beschikbaar

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

testimonials

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!