Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadag Gemmotherapie I

Themadag Gemmotherapie I

inhoud

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). Voor de bereiding van gemmo preparaten worden plantendelen in de groeifase gebruikt: zoals knoppen, toppen, kiemen en loten. Omdat de plantendelen aan het begin van de groei geoogst worden, is de biologische activiteit erg groot. Zo zitten ze vol hormonen, aminozuren en enzymen, er zitten zelfs stoffen in die in de volgroeide plant niet meer aanwezig zijn.

De werking van gemmo preparaten richt zich op het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en op de opbouw c.q. stimulatie en regulatie van specifieke organen of orgaansystemen. Gemmo preparaten werken zowel op fysiek, als op psychisch emotioneel niveau.

We gaan ons tijdens deze korte cursus bezighouden met de verschillende gemmo-therapeutica. Met name de specifieke werking van de verschillende middelen. Zodat je weet welk gemmo preparaat je kunt inzetten bij welke klacht.

Gemmotherapie is in te zetten als zelfstandige methode maar werkt ook mooi als aanvulling op andere therapievormen. Als je thuis bent in de kPNI: er zijn zelfs gemmo’s die HPA (stress), HPT (schildklier) en HPG (hormoon) -assen reguleren en dat maakt gemmotherapie een zeer interessante aanvulling op iedere stal apotheek.

Studiestal E-learning

THEMADAGEN VANAF NU ONLINE BESCHIKBAAR

Eindelijk zijn onze themadagen ook online beschikbaar in onze online Studiestal. Je kan deze themadag 7 dagen per week online volgen via video E-learning. Met één druk op de knop kan je meteen beginnen en kijk je in jouw eigen tempo de hoofdstukken van deze live opgenomen themadag inclusief digitale hand-out. Deze online themadag is na aankoop twee maanden beschikbaar in jouw Studiestal account.

voor wie?

Deze themadag is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

cursusprogramma & Locatie

De themadag duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Deze themadag wordt in Appelscha bij Herberg Het Volle Leven (B&B) gegeven. Vanaf 09.30 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.  

Investering

De investering voor deze themadag is € 195,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief uitgebreide reader. 

Data & locaties

Themadag op locatie

Datum NTB

Themadag als Videocursus

Online themadag

Deze themadag is nu ook online beschikbaar. Voor € 175,– heb je twee maanden toegang tot de online cursus!

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!