Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadag Gemmotherapie I

Themadag Gemmotherapie I

inhoud

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). Voor de bereiding van gemmo preparaten worden plantendelen in de groeifase gebruikt: zoals knoppen, toppen, kiemen en loten. Omdat de plantendelen aan het begin van de groei geoogst worden, is de biologische activiteit erg groot. Zo zitten ze vol hormonen, aminozuren en enzymen, er zitten zelfs stoffen in die in de volgroeide plant niet meer aanwezig zijn.

De werking van gemmo preparaten richt zich op het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam en op de opbouw c.q. stimulatie en regulatie van specifieke organen of orgaansystemen. Gemmo preparaten werken zowel op fysiek, als op psychisch emotioneel niveau.

We gaan ons tijdens deze korte cursus bezighouden met de verschillende gemmo-therapeutica. Met name de specifieke werking van de verschillende middelen. Zodat je weet welk gemmo preparaat je kunt inzetten bij welke klacht.

Gemmotherapie is in te zetten als zelfstandige methode maar werkt ook mooi als aanvulling op andere therapievormen. Als je thuis bent in de kPNI: er zijn zelfs gemmo’s die HPA (stress), HPT (schildklier) en HPG (hormoon) -assen reguleren en dat maakt gemmotherapie een zeer interessante aanvulling op iedere stal apotheek.

voor wie?

Deze themadag is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

cursusprogramma

De themadag duurt van 09.30 tot 17.00 uur.  Vanaf 09.00 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.  

In verband met het Corona virus bieden we deze themadag op andere dagen online aan via een live stream en is daarmee interactief

locatie

Deze themadag wordt gegeven op verschillende locaties. Kijk voor een overzicht onder ‘Data en locaties’ op deze pagina. 

Investering

De investering voor deze themadag is € 175,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief uitgebreide reader. Indien de dag op locatie plaatsvindt zorgen wij voor koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! 

Data & locaties

  • 1 september 2022 als E-learning beschikbaar

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!