Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadag Blessures en herstel

Themadag Blessures en herstel

inhoud

Blessures bij het paard voorkomen en behandelen

Tijdens deze themadag Blessures en herstel in relatie tot voeding gaan we het uitgebreid hebben over (veel en/of explosieve) beweging en de eisen die daardoor gesteld worden aan het paardenlichaam.

Of je nu dressuur rijdt, springt, of van endurance en eventing houdt; het vraagt allemaal veel van je paard. We kijken naar verschillende biochemische processen zodat helder wordt wat het paardenlichaam écht nodig heeft in verschillende situaties. Hoe kun je de ‘motor’ en het ‘uithoudingsvermogen’ op cellulair niveau optimaliseren? Hoe kun je invloed uitoefenen op ‘spiermassa’ en hoe op ‘vetmassa’. Wat heeft het lichaam nodig om de boel te regenereren, te repareren of om de hersteltijd na een wedstrijd te minimaliseren? Hoe ontstaan blessures en waarom is de één gevoeliger dan de ander?

We gaan het niet hebben over trainingsschema’s en trainingsopbouw, dat is het vakgebied van trainers. We gaan het wél hebben over het lichaam, regeneratie, reparatie, preventie en de relatie met macro- en micronutriënten.

voor wie?

Deze themadag is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

cursusprogramma

De themadag duurt van 09.30 tot 17.00 uur.  Vanaf 09.00 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

In verband met het Corona virus bieden we deze themadag ook online aan.
De dag is te volgen via een live stream en is daarmee interactief. 

locatie

Deze themadag wordt gegeven op twee locaties. Kijk voor een overzicht onder ‘Data en locaties’ op deze pagina. 

Investering

De investering voor deze themadag is € 151,25 (incl. BTW) per persoon.  Dit is inclusief hand-out, koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! 

NB: Met ingang van 2021 is de investering voor deze themadag € 155,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief hand-out, koffie en thee. Vergeet niet zelf je lunch mee te nemen!

Data & locaties

  • 21 december 2020 in Eindhoven
  • 14 maart 2021 online
  • 15 november 2021 in Eindhoven

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

testimonials

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!