Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Themadag Blessures en herstel

Themadag Blessures en herstel

inhoud

Blessures bij het paard voorkomen en behandelen

Tijdens deze themadag Blessures en herstel in relatie tot voeding gaan we het uitgebreid hebben over (veel en/of explosieve) beweging en de eisen die daardoor gesteld worden aan het paardenlichaam.

Of je nu dressuur rijdt, springt, of van endurance en eventing houdt; het vraagt allemaal veel van je paard. We kijken naar verschillende biochemische processen zodat helder wordt wat het paardenlichaam écht nodig heeft in verschillende situaties. Hoe kun je de ‘motor’ en het ‘uithoudingsvermogen’ op cellulair niveau optimaliseren? Hoe kun je invloed uitoefenen op ‘spiermassa’ en hoe op ‘vetmassa’. Wat heeft het lichaam nodig om de boel te regenereren, te repareren of om de hersteltijd na een wedstrijd te minimaliseren? Hoe ontstaan blessures en waarom is de één gevoeliger dan de ander?

We gaan het niet hebben over trainingsschema’s en trainingsopbouw, dat is het vakgebied van trainers. We gaan het wél hebben over het lichaam, regeneratie, reparatie, preventie en de relatie met macro- en micronutriënten.

Studiestal E-learning

THEMADAGEN VANAF NU ONLINE BESCHIKBAAR

Eindelijk zijn onze themadagen ook online beschikbaar in onze online Studiestal. Je kan deze themadag 7 dagen per week online volgen via video E-learning. Met één druk op de knop kan je meteen beginnen en kijk je in jouw eigen tempo de hoofdstukken van deze live opgenomen themadag inclusief digitale hand-out. Deze online themadag is na aankoop twee maanden beschikbaar in jouw Studiestal account.

voor wie?

Deze themadag is voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

cursusprogramma & locatie

De themadag duurt van 09.30 tot 17.00 uur.  Deze themadag wordt in Appelscha bij Herberg Het Volle Leven (B&B) gegeven. Vanaf 09.30 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.  

Investering

De investering voor deze themadag is € 175,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief hand-out.

Reader

Over dit onderwerp is een uitgebreide reader verkrijgbaar voor € 25,00 (incl. BTW). Graag bij je aanmelding vermelden of je een reader wilt ontvangen. 

Data & locaties

Themadag op locatie

Deze themadag wordt op zaterdag 27 april 2024 live op locatie in Appelscha gegeven.

Themadag als Videocursus

Online themadag

Deze themadag is nu ook online beschikbaar. Voor € 155,– heb je twee maanden toegang tot de online cursus!

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

testimonials

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!