Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Orthomoleculaire basisopleiding

Orthomoleculaire basisopleiding

inhoud

De orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen; met name stoffen die normaal in het lichaam voorkomen. Dit betekent dat we op celniveau kijken naar de daar van nature aanwezige (of juist afwezige) stoffen.

De orthomoleculaire visie gaat er vanuit dat voeding zowel preventief als genezend in gezet kan worden. Voeding zit vol met biologisch actieve substanties die in staat zijn om verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Deze kun je heel gericht inzetten bijvoorbeeld om het immuunsysteem te versterken.

Alle cellen, organen en weefsels in het lichaam van een paard worden regelmatig “vernieuwd”. Dit proces van voortdurende vervanging van de cellen van weefsels is afhankelijk van de “voorraden bouwstoffen” die op dat moment in het lichaam aanwezig zijn. Voeding is de belangrijkste leverancier van deze bouwstoffen. Een paard heeft in de meeste gevallen weinig te zeggen over zijn voeding. De eigenaar is degene die bepaalt.

Paarden zijn in de vrije natuur hun eigen “behandelde arts” volgens het orthomoleculaire principe. Ze weten zelf precies wat ze wanneer nodig hebben en ze zoeken dit dan ook op door grassen, kruiden, takken, stengels, riet en struiken uit te zoeken waar de benodigde stoffen in zitten.

Dit zijn dan de oorspronkelijke stoffen die normaal in het lichaam voorkomen en die het paard op celniveau ook kent en herkent!

Om de cellen optimaal te voorzien van de benodigde stoffen is het soms noodzakelijk om tijdelijk supplementen te gebruiken. Deze zijn nodig om tekorten aan te vullen die onvoldoende via de voeding aangevuld kunnen worden.

voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor therapeuten (sportmassage, bowen, craniosacraal, osteopaat, fysio, dry needling, mld) en voor iedereen die zich verder wil verdiepen in gezondheid en voeding van het paard. Het is een vereiste om voorafgaand aan deze opleiding de Themadag & Praktijkdag Voeding te volgen.

Vooropleiding

De theorie, achtergronden en technieken worden helder en duidelijk uitgelegd, zodat je deze zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is het een extra aanvulling omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

LET OP: Een vereiste voor deelname aan deze jaaropleiding is onze Themadag Natuurlijke voeding en de Praktijkdag Natuurlijke voeding. Indien je deze nog niet hebt gevolgd, dien je je hier extra voor op te geven. 

studieprogramma

In deze basis opleiding kijken we naar macro en micro nutriënten, eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. We kijken ook naar de inzet en toepassing van supplementen; je krijgt praktisch toepasbare basisinterventies ter preventie van ziekten.

De Orthomoleculaire basisopleiding voor Paarden duurt 6 dagen (12 dagdelen). 

lesplanning & resultaat

De lesdagen beginnen om 9.30 uur en duren tot 17.00 uur.
 
  • Dag 1: Zaterdag 29 mei 2021
  • Dag 2: Vrijdag 18 juni 2021
  • Dag 3: Zaterdag 10 juli 2021
  • Dag 4: Vrijdag 17 september 2021
  • Dag 5: Vrijdag 8 oktober 2021
  • Dag 6: Dinsdag 26 oktober  2021

locatie

Deze opleiding zal in 2021 online gegeven worden.

Investering

De investering voor de opleiding is € 1250,- (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief uitgebreid les materiaal. Op verzoek is een betalingsregeling mogelijk.

Data & locaties

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

testimonials

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!