Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Orthomoleculaire basisopleiding

Orthomoleculaire basisopleiding

inhoud

De orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen; met name stoffen die normaal in het lichaam voorkomen. Dit betekent dat we op celniveau kijken naar de daar van nature aanwezige (of juist afwezige) stoffen.

De orthomoleculaire visie gaat er vanuit dat voeding zowel preventief als genezend in gezet kan worden. Voeding zit vol met biologisch actieve substanties die in staat zijn om verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden. Deze kun je heel gericht inzetten bijvoorbeeld om het immuunsysteem te versterken.

Alle cellen, organen en weefsels in het lichaam van een paard worden regelmatig “vernieuwd”. Dit proces van voortdurende vervanging van de cellen van weefsels is afhankelijk van de “voorraden bouwstoffen” die op dat moment in het lichaam aanwezig zijn. Voeding is de belangrijkste leverancier van deze bouwstoffen. Een paard heeft in de meeste gevallen weinig te zeggen over zijn voeding. De eigenaar is degene die bepaalt.

Paarden zijn in de vrije natuur hun eigen “behandelde arts” volgens het orthomoleculaire principe. Ze weten zelf precies wat ze wanneer nodig hebben en ze zoeken dit dan ook op door grassen, kruiden, takken, stengels, riet en struiken uit te zoeken waar de benodigde stoffen in zitten.

Dit zijn dan de oorspronkelijke stoffen die normaal in het lichaam voorkomen en die het paard op celniveau ook kent en herkent!

Om de cellen optimaal te voorzien van de benodigde stoffen is het soms noodzakelijk om tijdelijk supplementen te gebruiken. Deze zijn nodig om tekorten aan te vullen die onvoldoende via de voeding aangevuld kunnen worden.

voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor therapeuten (sportmassage, bowen, craniosacraal, osteopaat, fysio, dry needling, mld) en voor iedereen die zich verder wil verdiepen in gezondheid en voeding van het paard. Het is een vereiste om voorafgaand aan deze opleiding de Themadag & Praktijkdag Voeding te volgen.

Vooropleiding

De theorie, achtergronden en technieken worden helder en duidelijk uitgelegd, zodat je deze zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is het een extra aanvulling omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

De vooropleiding voor deelname aan deze jaaropleiding is onze Themadag Natuurlijke voeding en de Themadag Natuurlijke voeding in de praktijk. Indien je deze nog niet hebt gevolgd bieden we hiervoor de Combideal voor beide dagen inclusief gratis reader & samples.

Het een meerwaarde is dat je vooraf ook Themadag Insulineresistentie en Themadag Blessures en herstel hebt gedaan. Geen absolute voorwaarde maar wel een flinke pre, met name voor jezelf omdat dit het makkelijker maakt de lesstof te volgen.

studieprogramma

In deze basis opleiding kijken we naar macro en micro nutriënten, eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. We kijken ook naar de inzet en toepassing van supplementen; je krijgt praktisch toepasbare basisinterventies ter preventie van ziekten.

De Orthomoleculaire basisopleiding voor paarden duurt 12 dagdelen. Bij aanmelding maken we een account voor je aan in de  online Studiestal zodat je in jouw eigen tempo en tijd en plaats die jou uitkomt de lessen kan volgen. 

lesplanning

Via E-learning kan je online de cursusblokken in je eigen tempo volgen. Elke cursusdag is opgedeeld in 4 blokken van 1.5 uur die je vaker kan terugkijken tijdens de duur van de cursus. Het lesmateriaal en de powerpoint presentaties die bij deze videolessen horen worden toegestuurd per post.
 

Tijdens de live Q&A zoomcall op 30 augustus 2024 kan je het lesmateriaal bespreken met docent Natascha Bos en jouw vragen stellen. Deze zoomcall wordt opgenomen en kan je ook later terugkijken in onze Studiestal.  De start is om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

De laatste dag van de opleiding, als je alle 5 dagen gevolgd online gevolgd hebt, zal op locatie georganiseerd om elkaar te ontmoeten, praktijktests uit te voeren, ervaringen te kunnen uitwisselen en vragen te beantwoorden.

Lesdag op locatie: 28 september 2024 in Appelscha (frl.) bij ’t Volle Leven (www.hetvolleleven.com). Tijden 9.15 – 17.00 uur incl. lunch.

Investering

De investering voor de opleiding is € 1250,- (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief uitgebreid les materiaal. Op verzoek is een betalingsregeling mogelijk.

Data & locaties

Deze opleiding is online te volgen. Kijk voor meer informatie bij “Lesplanning”.

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

testimonials

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!