Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

MLD III Lymfetaping

MLD III Lymfetaping

inhoud

Bijna alle MLD behandelingen kunnen worden ondersteund door lymfetaping. Het resultaat en effect van de manuele behandeling zal dan groter zijn en langer doorwerken. Lymfetaping is altijd ondersteunend na een manuele lymfe drainage behandeling. De specifieke tape techniek waarmee lymfe wordt gestimuleerd wijkt af van de gebruikelijke tapetechnieken.

Opzet van de opleiding
In deze vervolg opleiding gaan we dieper in op het behandelen van paarden met lymfetaping. Deze zeer specifieke techniek vraagt een verdieping van de basiskennis. We gaan zowel tapen op elkaar als op paarden. Daarnaast gaan we dieper in op de theoretische achtergronden en behandelmogelijkheden van lymfetape.

voor wie?

Deze drie daagse cursus is het vervolg op de MLD basis cursus en de MLD II Oedemen cursus. Deelname is dan ook alleen mogelijk nadat je beide modules hebt afgerond. 

Vooropleiding

Deze drie daagse opleiding is het vervolg op de MLD Basis cursus en de MLD II Oedemen cursus. Deelname is dan ook alleen mogelijk nadat je beide modules hebt afgerond. 

cursusprogramma

De cursus wordt gegeven in zes dagdelen (twee dagen achter elkaar en één losse dag). De eerste twee dagen zijn aaneengesloten. Tussen de tweede en derde dag zit twee a drie weken. De cursusdagen duren van 09.30 tot 17.00 uur.  Vanaf 09.00 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

locatie

Deze cursus wordt gegeven op verschillende locaties. Kijk voor een overzicht onder ‘Data en locaties’ op deze pagina.  

Investering

De investering voor deze cursus is € 545,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief uitgebreide reader, materiaal, koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! 

Data & locaties

2024

  • Dag 1 – 19 juni 2024 in Appelscha bij Herberg “Het Volle Leven”
  • Dag 2 – 20 juni 2024 in Emst
  • Dag 3 – 7 juli 2024 in Meppel

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent
Renée Wolters
Praktijk docent

Professioneel MLD therapeut

Heb jij de ambitie om professioneel MLD therapeut paard te worden? Dan is onze jaaropleiding écht iets voor jou!

In één jaar volg je alle cursussen en themadagen in chronologische volgorde en sluit je af met een examen. Bekijk de jaaropleiding hier.

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!