Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Hirudo therapie paarden

Hirudo therapie paarden

inhoud

Deze verdiepende cursus is een samenwerking tussen Evenwijs en Blauwe Hengst. Speciaal voor MLD therapeuten geven Natascha Bos, Dorothé Lueb (Evenwijs) en Marjan Broer een driedaagse verdieping over Hirudo therapie.

Het betreft specifiek de inzet van bloedzuigers aanvullend op de interventies die je als MLD therapeut al in je rugzak hebt. Met name bij klachten en aandoeningen waar MLD therapeuten veel mee te maken hebben kunnen de bloedzuigers een mooie aanvulling zijn. Waardoor stagnaties in beweging kunnen komen en herstel mogelijk is.

Bloedzuigers kunnen worden ingezet bij zowel acute als systemische klachten. Ze scheiden ongeveer 80 tot 100 verschillende natuurlijke en hormoonachtige stoffen af. Deze stoffen hebben in het lichaam een pijnstillende, bloed verdunnende, ontstekingsremmende, detoxificerende, bloeddruk regulerende, hormoon regulerende, fibrose-oplossende en antibacteriële werking. Het is de moeite waard om je te verdiepen in de effecten van deze bijzondere stoffen. We gaan dan ook deze stoffen in qua theorie; het is immers een verdiepende cursus.

Zowel theorie als praktijk komen uitgebreid aan bod. We gaan deze dagen ook zeker met ons zelf aan de slag, zodat je dit zelf aan den lijve kan ervaren!

Hirudo therapie Blauwe Hengst Opleidingen

voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor therapeuten die meer willen betekenen voor  paarden met  allerlei aandoeningen en klachten. Wanneer er sprake is van stagnatie (wel of niet gepaard gaand met  fibrotisering) kunnen bloedzuigers een aanvulling zijn op de interventies die een MLD therapeut kan aanbieden.

Vooropleiding

Het is een vereiste om voorafgaand aan deze drie daagse Hirudo opleiding de MLD modules 1 t/m 3 gevolgd te hebben. Kennis van anatomie, pathologie en fysiologie worden verondersteld aanwezig te zijn.

Deze drie dagen zijn alleen toegankelijk voor MLD therapeuten. De theorie is daar op afgestemd en zal een verdieping geven aan het gericht inzetten van bloedzuigers in combinatie met MLD.

Studie programma

De opleiding bestaat uit drie lesdagen, zelfstudie en praktijkuren.

Op de eerste dag zal veel theorie aan bod komen. We gaan deze dag ook zeker met ons zelf aan de slag, zodat je dit zelf aan den lijve kan ervaren! De tweede dag bespreken we de effecten. En verdiepen we ons in de verschillende stoffen en de effecten hiervan. Op de derde dag is er weer een evaluatie moment. We delen ervaringen en bespreken ingewikkelder casussen. Ook hebben we deze dag aandacht voor complicaties, hoe je ze kan vermijden, wat je kan doen als ze optreden , etc. En we behandelen diverse behandelstrategieën; waar zet je de bloedzuigers, op welk systeem richt je je, waar ligt de prioriteit? Wanneer ga je systemische behandelen en wanneer juist lokaal en klacht gericht?

In deze cursus heb je zelf, onder begeleiding, al twee bloedzuiger sessies gehad. Het is de bedoeling dat je tussen de dagen door zelf praktijk ervaring op gaat doen.

De studiebelasting bedraagt 135 uur. Dit behelst lesdagen, zelfstudie, praktijkuren, verslaglegging en examinering. Examinering is optioneel. Na het volgen van het theoretische deel ontvang je een deelname certificaat.

Wanneer je examen wilt doen lever je ter beoordeling een verslag in van een aantal behandelingen. Tot slot volgt een afsluitend examen. Wanneer je aan alle eisen voldoet ontvang je een gecertificeerd diploma Hirudo Therapeut.

Lesplanning

Investering

Deze drie daagse verdieping wordt gegeven op woensdag 10 januari 2024, donderdag 18 januari 2024 en donderdag 15 februari 2024 bij Evenwijs in Friesland (Balk). Examen is optioneel. Examen is op maandag 13 mei 2024 in Balk

De investering voor de opleiding is € 625,- (incl. 21% BTW) per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, versnapering, lunch (Paleo) en uitgebreid les materiaal. Ook de benodigde oefenmaterialen tijdens de praktijkgedeeltes gedurende de lesdagen zijn inbegrepen.  

Deze scholing is geaccrediteerd door KTNO (nr K12792) en aangemeld bij de DGTHA (Deutschen Gesellschaft zur Förderung der Therapieen mit Hirudieen und ihres Artenschutzes e.V) als gekwalificeerde scholing en opleiding voor Hirudo therapeuten.

Examen geld is € 125,-

Data & locaties

  • Dag 1 – 10 januari 2024
  • Dag 2 – 18 januari 2024
  • Dag 3 – 15 februari 2024
  • Examen (optioneel) – 13 mei 2024 in Balk

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent
Dorothé
Docent
Marjan Broer
Docent

testimonials

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!