Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

FAQ

FAQ - Veel gestelde vragen

Algemeen

Goed dat je het vraagt. De Algemene Voorwaarden kun je hier lezen. 

Goed dat je het vraagt. Onze privacy verklaring kun je hier lezen.

Wijzigingen kun je aan ons doorgeven per e-mail: info@blauwehengst.nl

Met ingang van 2022 zijn opleidingskosten niet langer aftrekbaar voor de inkomensbelasting. Opleidingen van Blauwe Hengst komen niet in aanmerking voor een STAP budget.

Educatie

Wat leuk dat je je wilt aanmelden! Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen op onze website. 

Je kunt je altijd aanmelden voor een opleiding. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen, vanwege beschikbaarheid van faciliteiten. Wil je meedoen en zeker zijn van je plek? Schrijf je dan zo snel mogelijk in. 

Het is geen vanzelfsprekendheid dat een opleiding of cursus altijd start op de genoemde startdatum. Voor sommige opleidingen of cursussen is een minimum aantal deelnemers vereist voordat gestart kan worden. Dit is afhankelijk per opleiding en wordt bij aanmelding aangegeven met ‘start bij voldoende deelname’.

Aanwezigheid op de genoemde data is essentieel voor de cursus of opleiding. 

Neem zeker voor inschrijving contact met ons op indien er echt een groot probleem is op één van de data en je toch heel graag wil mee doen dan kijken we wat mogelijk is.

Nee. Tijdens de jaaropleiding wordt je begeleidt door verschillende docenten en mentoren. 

De minimale leeftijd om deel te nemen is 16 jaar. In sommige gevallen wordt hier vanaf geweken. Informeer naar de mogelijkheden. 

Behandelen

Een behandel afspraak maken kan via onze info@blauwehengst.nl

Het afzeggen van afspraken heeft gevolgen voor onze planning. Wij verzoeken je dan ook bij verhindering tenminste 24 uur van tevoren af te zeggen. Een niet op tijd afgemelde afspraak wordt in rekening gebracht.

In sommige gevallen kun je ook in de avonduren bij ons terecht. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. 

Bekijk hier het overzicht met tarieven per behandeling: https://blauwehengst.nl/tarieven/

Een manuele lymfe drainage (MLD) behandeling duurt gemiddeld één uur tot anderhalf uur. Dit is zonder intake gesprek.  

Een combinatieconsult duurt gemiddeld twee tot drie uur. Afhankelijk van de klacht(en). 

Het slagen van MLD therapie is afhankelijk van meerdere factoren. Van de aard van de klacht, of het paard mee werkt (lees: of het paard voldoende kan ontspannen en zich gelijk al durft te geven), en de bereidheid van jezelf om mee te werken. Wanneer je als eigenaar en therapeut samenwerkt, heeft de therapie uiteraard meer kans van slagen. Meestal krijgt de therapeut tijdens de eerste of tweede behandeling al een goed beeld en zal dit met je bespreken.

Er wordt complementaire zorg geboden. Dit kan niet als vervanging worden gezien van de reguliere veterinaire zorg. Wij streven te allen tijde naar samenwerking met de behandelend dierenarts.

Voedingsadvies

Bij orthomoleculaire therapie worden oorzaken van een disbalans behandeld en dat heeft over het algemeen meer tijd nodig. Een en ander is uiteraard afhankelijk van de situatie. Een algemene richtlijn is dat je na 3 tot 6 weken verbetering gaat merken. Significante verschillen worden globaal over een periode van 3 maanden waargenomen. Dit heeft te maken met de tijd die het lichaam (en de geest!) nodig heeft om weer in balans te kunnen komen. 

Lymfedrainage

Voor een uitgebreide beschijving van Manuele Lymfe Drainage hebben wij een aparte website www.paardenlymfedrainage.nl 

Betaling

Wanneer jij je hebt ingeschreven voor een opleiding, cursus, themadag of bijscholing ontvang je van ons een bevestigingsmail van je inschrijving met de factuur. 

Voor alle meerdaagse opleidingen en cursussen geldt een aanbetaling. Bij de themadagen en bijscholingen doe je geen aanbetaling maar betaal je in één keer. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de (aan)betaling.

Voor een aantal cursussen en opleidingen bieden wij standaard de mogelijkheid om in termijnen te betalen. 

Als je voelt dat je erbij wilt zijn, en je kan het nu niet gelijk betalen, neem dan contact met ons op. We kijken dan samen naar de mogelijkheden voor een oplossing in de vorm van gespreide betaling en/of uitwisseling.