Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Epigenetische medische basisopleiding

Epigenetische Medische basisopleiding

inhoud

Deze 6 daagse Epigenetische medische basisopleiding bekijkt de medische basis vanuit epigenetisch perspectief. Dit betekent dat de medische basis breder wordt belicht omdat ook de genen en de factoren om de genen heen bekeken worden.

We kijken dus niet alleen naar organen, hoe ze functioneren en welke interacties met andere organen of orgaansystemen er zijn. We kijken juist ook naar wat het effect is van bepaalde omstandigheden en situaties (op cel niveau) op het desbetreffende orgaan.

Een voorbeeld: Hoe werkt de lever? Wat zijn al zijn functies? Wat heeft de lever zelf nodig om zijn taken goed uit te kunnen voeren? In welke situaties komt de lever in problemen? Welke factoren spelen hierin een rol?

Uitgangspunt is dat iedereen na voltooien van de opleiding het geleerde in de praktijk kan herkennen en toepassen. Hiermee heeft de deelnemer zicht op zijn of haar eigen handelen, zijn of haar verantwoordelijkheid en weet wanneer er doorverwezen moet worden naar een dierenarts of specialist.

voor wie?

Deze opleiding (HBO denk- en werk-niveau) is aanvullend op het leer traject voor MLD therapeut en Orthomoleculair therapeut. Daarnaast is het ook een mooie aanvulling op diverse andere cursussen en opleidingen die erop gericht zijn om de gezondheid van een paard te ondersteunen door middel van een behandeling, training of het geven van advies.

Vooropleiding

De theorie, achtergronden en technieken worden helder en duidelijk uitgelegd, zodat je deze zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is het een extra aanvulling omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

studieprogramma

De Epigenetische medische basisopleiding duurt 6 dagen (12 dagdelen). 

lesplanning & resultaat

De lesdagen beginnen om 9.30 uur en duren tot 17.00 uur.

locatie

Deze opleiding zal in 2022 online gegeven worden vanaf medio mei.

Investering

De investering voor de jaaropleiding is € 1500,- (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief uitgebreid les materiaal. Op verzoek is een betalingsregeling mogelijk. 

Data & locaties

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!