Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Lesaanbod

Lesaanbod

Blauwe Hengst geeft cursussen, opleidingen & themadagen voor mensen die op een andere manier naar de gezondheid van hun paard willen kijken en daarbij zelf het heft weer in handen willen nemen. Het spreekt voor zich dat we dat doen vanuit onze eigen uitgangspunten die omschreven zijn in onze visie.

We willen je tijdens deze dagen graag uitgebreid informeren maar ook inspireren. Een praktische hand-out is bijna altijd inbegrepen. Je hoeft dus niet druk mee te schrijven gedurende de dag. De informatie die we geven staat ook in een reader; die kan je optioneel erbij bestellen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Je kunt dan thuis alles nog eens rustig nalezen.

Alle opleidingen, cursussen en themadagen geven we ook op verzoek op locatie. Mits er natuurlijk voldoende deelnemers zijn. Heb je interesse neem dan contact op.

Themadagen

Voeding heeft direct invloed op de spijsvertering en daarmee op de gezondheid en het welzijn van het paard. Deze themadag draait om het in balans brengen van de gezondheid van paarden.

Lees meer >>>

In aanvulling op de themadag Natuurlijke voeding geven we deze praktijkdag. Deze dag is gericht op de dingen die je naar aanleiding van de themadag in de praktijk bent tegen gekomen.

Lees meer >>>

We gaan je informeren en vooral ook inspireren om anders naar ruwvoer te kijken. Naast gras en hooi is er nog veel meer dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan de gezondheid van onze paarden.

Lees meer >>>

We bespreken het fenomeen insulinesresistentie in de volle breedte. Krijg inzicht in de processen die verantwoordelijk zijn voor een enorme lijst klachten. Leer hoe je schadelijke processen weer kunt omdraaien, zodat je paard weer gezond wordt! 

Lees meer >>>

We bespreken uitgebreid over (veel en/of explosieve) beweging en de eisen die daardoor gesteld worden aan het paardenlichaam. We kijken naar verschillende biochemische processen zodat helder wordt wat het paardenlichaam écht nodig heeft in verschillende situaties. 

Lees meer >>>

Gemmotherapie is een bijzondere vorm van de fytotherapie (kruidengeneeskunde). We gaan ons bezighouden met de verschillende gemmo therapeutica. Met name de specifieke werking van de verschillende middelen, zodat je weet welk gemmo preparaat je kunt inzetten bij welke klacht.

Lees meer >>>

In aanvulling op de themadag Gemmo therapie I geven we deze vervolg themadag Gemmo therapie II. We gaan een verdiepingsslag maken in de gemmo therapeutica. We bepreken aanvullende gemmo preparaten en de klachten waarbij je deze kunt inzetten.  

Lees meer >>>

We geven je inzicht in de aandoening CPL vanuit onze visie dat het vanuit meerdere verstoorde orgaansystemen bestaat. Het is volgens ons een  epigenetische aandoening, wat concreet betekent dat je er zelf in bepaalde mate invloed op uit kunt oefenen. Wij leren je hoe!

Lees meer >>>

Deze praktijkdag is niet specifiek voor MLD therapeuten, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in CPL. Deze dag bestaat uit een deel theorie en praktijk. Je ontvangt praktische tips over alles wat je kan doen om de CPL te ondersteunen. 

Lees meer >>>

Zou jij als therapeut nog beter contact willen hebben met paardeneigenaren en collega professionals? Wil jij zekerder worden van jezelf in deze gesprekken? Is het voor jou nog een uitdaging om slecht nieuwsgesprekken te voeren waarbij je trouw blijft aan je vakgebied én aan jezelf? Dan is deze themadag speciaal voor jou!

Lees meer >>>

Cursussen

Deze basis cursus geeft je inzicht in de werkingsmechanismen die van invloed zijn op het gehele lymfesysteem. Je leert wanneer je een MLD behandeling in kunt zetten en wanneer niet. Na deze vijf dagen kun je paarden behandelen bij verschillende aandoeningen.

Lees meer >>>

Deze vervolg cursus is een verdiepingsmodule over lymfatische en traumatische oedemen. Waar de basis cursus algemeen en breed is, is deze module op een relatief klein gebied en diepgaand. In deze aanvullende verdieping wordt ook gekeken naar welke biochemische processen hierin een rol spelen.

Lees meer >>>

Deze vervolg cursus leert je de specifieke tape techniek voor stimulatie van lymfe. Het resultaat en effect van een MLD behandeling zal door deze tape techniek groter zijn en langer doorwerken. Bijna elke MLD behandeling kan ondersteund worden door lymfe taping.

Lees meer >>>

opleidingen

Deze opleiding is voor iedereen die een rol wil spelen bij de gezondheid van paarden. Vanuit het perspectief dat het lichaam zelf een essentiële rol speelt in herstel en wij een voorwaarden scheppende rol daarin spelen. Zowel preventief als bij problemen of aandoeningen.

Lees meer >>>

Voeding (op celniveau) is de rode draad die door deze opleiding heen loopt. Vanuit epigenetisch perspectief (factoren rondom genen) biedt deze opleiding inzage in de medische basis kennis en in de orthomoleculaire achtergronden van voeding.

Lees meer >>>

Deze opleiding  bekijkt de medische basis vanuit epigenetisch perspectief. Dit betekent dat de medische basis breder wordt belicht omdat ook de genen en de factoren om de genen heen bekeken worden.

Lees meer >>>

Deze opleiding geeft inzicht in  de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen; met name stoffen die normaal in het lichaam voorkomen. Dit betekent dat we op celniveau kijken naar de daar van nature aanwezige (of juist afwezige) stoffen.

Lees meer >>>

Deze opleiding is het vervolg – en daarmee een verdieping – op de orthomoleculaire basisopleiding. 

Lees meer >>>

bijscholingen

theorie

deelname  vereist MLD I

Overig

theorie- & praktijkdeel

deelname  vereist MLD I en/of geregistreerd MLD

Speciaal voor deelnemers die de MLD basis opleiding hebben gevolgd organiseren wij regelmatig MLD doe dagen. Op deze dagen kan je paarden masseren onder het toeziend oog van een ervaren MLD therapeut. Je krijgt feedback en kan veel vragen stellen over de praktijk. Het is een dag die gericht is op de praktijk. 

Lees meer >>>

Speciaal voor MLD therapeuten geven we deze verdiepingsmodule. Tijdens deze anderhalve dag durende module gaan we dieper in op de ligging en het functioneren van het lymfe stelsel in met name het hoofd-hals gebied.

Lees meer >>>

In 2020 organiseren we weer een paardenlymfedrainage congress! Houdt onze website goed in de gaten voor de data en meer informatie.