Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Dissectie rug en achterhand

Dissectie rug en achterhand

inhoud

Algemene informatie dissectie

Bij een dissectie wordt het lichaam van een paard of pony ontleed. Dat doen we op een zeer respectvolle wijze. Een dissectie is een verkenning van het lichaam, een reis door de verschillende weefsels. Voorzichtig laagje voor laagje, zodat de structuren zoveel mogelijk zichtbaar worden. Je ziet hoe prachtig en complex de samenhang van verschillende weefsels, structuren en organen zijn.  Het is een bijzonder leerzame ervaring  waarbij je verbanden ontdekt en inzichten krijgt over het lichaam van een paard. Wat gebeurt er tijdens beweging? Welk weefsel voel je onder je handen als therapeut (en eigenaar)?

Iedere dissectie is uniek. Per dissectie komen verschillende delen van het lichaam aanbod. En we weten nooit van tevoren of het lichaam nog een verrassing bevat. Een dissectie van één dag is een deel-dissectie, een deel van de reis door het lichaam.

Het is een indrukwekkende ervaring en bijzondere manier om te leren over het lichaam van een paard.

Dissectie rug en achterhand – datum NTB

Tijdens deze dissectie gaan we de rugspieren, bekken en achterhand in kaart brengen. We richten ons meer op spieren en fascia dan op lymfe (dat doen we op zaterdag). Deze dag is meer gericht op anatomie en biomechanica. We gaan o.a. verbanden leggen tussen anatomie en training. We bespreken spieren met hun functie, aansturing en verloop. Het skelet, en eventueel aanwezige organen zullen ook aan de orde komen. Net als de kwaliteit van weefsels in relatie tot voeding.

Het gaat tijdens een dissectie niet alleen om het bespreken maar juist ook om het bekijken en voelen van de weefsels en structuren.

Onze manier van dissectie geven is dat we vraag gericht werken. Binnen de mogelijkheden spelen we in op jouw specifieke vragen en wensen, zodat jij als deelnemer zoveel mogelijk kan leren en inzichten krijgt.

voor wie?

We organiseren deze dissectie voor iedereen die zich meer wil verdiepen in het lichaam van een paard. Van trainers, ruiters, therapeuten, verzorgers tot eigenaren.

Vooropleiding

Er is geen vooropleiding nodig om deze dag te volgen.

cursusprogramma

Deze dag begint om 9.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Vanaf 08.30 ben je welkom.

locatie

Dierenkliniek De Lingehoeve in Lienden.

Investering

De kosten voor deze dag zijn € 225,00 (incl. btw) per persoon. Dit is inclusief koffie en thee, vergeet niet zelf je lunch mee te nemen. Wil je erbij zijn? Meld je dan snel aan, er is slechts beperkt plaats. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op www.blauwehengst.nl of stuur een mail aan info@blauwehengst.nl

Je kan natuurlijk ook beide dagen komen! (Lymfe verdiepings module Dissectie 11 februari 2023 en Dissectie rug en achterhand op zondag 12 februari 2023). We geven je dan € 50,- korting; je betaald voor twee dagen dissectie en een dagdeel theorie dan € 470,00 in plaats van € 520,00 (incl 21% btw).

Data & locaties

Datum NTB

Facts

Opleiders

Janneke Koekkoek
Dierenarts en osteopaat
Ruthi Damman
Dierfysiotherapeut
Natascha Bos
Docent

testimonials

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!