Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

CPL lezing Marieke Brys

CPL lezing Marieke Brys

Lezing

Voor iedereen met een interesse in CPL, Marieke Brys heeft recent een lezing gegeven. Zij is momenteel bezig met een wetenschappelijk onderzoek rondom CPL. Tijdens deze lezing heeft zij de laatste inzichten omtrent CPL gedeeld. Voor onze opgeleide MLD therapeuten is dit zeker een lezing die niet gemist mag worden!

Marieke Brys

“Ik rondde mijn opleiding tot dierenarts af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent (België), waar ik me eerst specifiek toespitste op paarden en ik me in mijn laatste jaar verdiepte in diergeneeskundig onderzoek. Door mijn uitgesproken passie voor het Belgische trekpaard, wijdde ik mijn eindscriptie aan CPL waardoor ik afgelopen jaren heel wat onderzoek heb uitgevoerd naar deze aandoening. Momenteel ben ik werkzaam binnen de Vakgroep Pathobiologie, Farmacologie en Bijzondere Dieren van de faculteit Diergeneeskunde waar ik komende 6 jaar een doctoraat rond CPL zal uitvoeren. Ik hoop binnen deze termijn zoveel mogelijk openstaande vragen te kunnen onderzoeken, te beginnen met de link tussen schurftmijten en CPL. Wekelijks voer ik meerdere autopsies uit, waaronder ook paarden met CPL, waardoor ik met deze aandoening zowel vanbinnen als vanbuiten, macroscopisch en microscopisch, vertrouwd ben.”

Inhoud lezing

“Graag laat ik jullie zien welke wetenschappelijke kennis er momenteel over CPL beschikbaar is, waar er nog grote zwarte gaten aanwezig zijn, maar ook hoe we deze gaten eventueel kunnen opvullen met nieuwe kennis. Alles wat je moet weten over CPL, gevolgd door een duidelijk overzicht van wat je als eigenaar/therapeut/dierenarts kan ondernemen bij verschillende symptomen van CPL. Tenslotte licht ik jullie ook graag mijn eigen onderzoek toe, onderzoek naar de oorzaak van CPL en naar een manier om CPL te kunnen diagnosticeren met een simpele test. Na deze infoavond hoop ik dat jullie helemaal mee zijn met alles wat we tot nu toe weten en begrijpen over CPL, maar dat jullie ook zelf kritisch kunnen meedenken en discussiëren over wat we (nog) niet weten en begrijpen over CPL…

voor wie?

Voor iedereen die zich interesseert in het onderwerp CPL.
 
Deze lezing is te volgen als theorie van een bijscholing in combinatie met een praktijksessie op een MLD doedag In Emst of Eersel. 

cursusprogramma & Locatie

De lezing is gehouden op zaterdagavond 17 september 2022.

Investering

Online terugkijken via onze Studiestal  €35,-
 
Aanmelding via info@blauwehengst.nl met je naam en adres.

Data & locaties

Online terugkijklink bestellen per mail aan  info@blauwehengst.nl 

Facts

Sprekers

Marieke Brys
Researcher Veterinary Pathology

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!