Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Behandelen & Consulten

Behandelen & Consulten

We behandelen paarden bij voorkeur in hun eigen omgeving. Dit biedt ons namelijk veel extra informatie die van belang is bij de anamnese. We krijgen een veel beter beeld van het paard. Bovendien kunnen we zo kijken naar de epigenetische factoren die van belang zijn voor de gezondheid van je paard: huisvesting, omgeving, sociaal contact, beweging, etc. Daarnaast zal een paard in zijn vertrouwde omgeving gemakkelijker zijn normale gedrag vertonen dan wanneer hij in een vreemde omgeving is. Hoe minder stressfactoren hoe beter het beeld.

Afhankelijk van de klacht doen we soms ook consulten per telefoon of email. Met name wanneer je paard al onder behandeling is bij een van onze samenwerkende therapeuten, is het niet altijd nodig om je paard te zien en te voelen. Door de nauwe samenwerking waarbij we (met jou toestemming uiteraard) relevante informatie uitwisselen over je paard, bespaart dat je een consult en is een telefonisch consult vaak voldoende. Dit geldt uiteraard niet voor behandeling met lymfedrainage.

Lymfedrainage paard

Wil je graag dat wij jouw paard komen behandelen op locatie met een manuele lymfe drainage?

Voedingsadvies paard

Wil je graag een voedingsadvies ontvangen op basis van een consult op locatie? Of heb jij voldoende aan een telefonisch consult omdat jouw paard al wordt behandeld door een van onze aangesloten MLD therapeuten?

Ont-moet de therapeut

De drijvende kracht achter deze praktijk is Natascha Bos. Ze was de eerste manueel lymfe drainage therapeut voor paarden in Nederland en heeft jarenlange ervaring als orthomoleculair kPNI voedingsdeskundige voor paarden. Ze bekijkt klachten áltijd vanuit meerdere invalshoeken. Het samenwerken met andere disciplines heeft ervoor gezorgd dat ze een stabiel netwerk heeft opgebouwd. Dit betekent voor jouw paard dat er niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar altijd naar het grotere geheel. Lees meer over Natascha >>>  of over onze visie >>>.