Natuurlijke voeding & manuele lymfe drainage voor paarden

Aanvullende therapieën

Bijscholing aanvullende therapieën

inhoud

In veel gevallen brengt MLD een flinke vooruitgang en kan het zorgen voor het oplossen van het probleem. Geen enkele therapie, geen enkel supplement, geen enkele trainingsmethode, etc hebben een score van 100% resultaat. En dus ook MLD niet. Er zijn aandoeningen waarbij de ervaring leert dat als je werkt met aanvullende therapieen het paard  meer baat heeft bij de behandeling.

Laten we daarin van elkaar leren en elkaar inspireren!

Deze bijscholing gaat niet over voeding of supplementen. We willen juist aandacht schenken aan aanvullende therapie vormen die naadloos aansluiten op MLD. Hierbij kan je denken aan het inzetten van laser/licht therapie apparatuur, hartslagmeter, frequentie therapie, etc.

Inmiddels hebben we gezamenlijk een flinke hoeveelheid ervaring opgedaan met het behandelen van klachten met MLD, lymfe taping en andere aanvullende therapieën. Een aantal van deze aanvullende therapieën zorgen voor een 1 + 1 + 1 = 6 effect! Deze ervaring en kennis willen we heel graag met jullie delen. Zodat ook jij als MLD therapeut je kan blijven ontwikkelen en je klanten nog beter kunt helpen.

We verdiepen ons vandaag flink in de laser, red light therapie en low-level-laser. Wat is het effect op celniveau. Hoe reageren weefsels en cellen? Met deze extra verdieping en achtergrond kennis kan je deze therapie heel gericht inzetten.

Misschien heb je al een laser? Dan leer je vandaag hoe je deze optimaal kan inzetten en benutten. We gaan veel dieper en verder in op de techniek, de toepassing en het effect in cellen dan de gebruiksaanwijzing dat doet. Wat mag je als MLD therapeut zelf doen en waar verwijs je door.

Daarnaast gaan we aan de hand van praktijk voorbeelden concrete tips geven over de optimale combinatie behandeling. Hoe vaak, hoe lang, op welk punt, etc. Bovendien is het fijn om het zelf te kunnen ervaren en voelen.

Ruthi Damman is een specialist op dit specifieke vakgebied en bovendien MLD therapeut. Daarnaast geven we je informatie over andere aanvullende therapieën waarvan we mooie resultaten zien in de praktijk, zoals het gebruik van bloedzuigers.

Laat je verrassen …

voor wie?

Deze bijscholing is voor iedereen die de MLD I basis cursus heeft gevolgd en zich wil verdiepen in aanvullende therapieën op MLD.

Vooropleiding

Deze bijscholing is voor iedereen die MLD I basis cursus heeft gevolgd.

cursusprogramma

De bijscholing wordt gegeven van 09:30 tot 17:00 uur.

locatie

Deze bijscholing wordt gegeven in Emst.

Investering

De investering voor deze bijscholing is € 155,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief hand-out. Indien de dag op locatie plaatsvindt, zorgen wij voor koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen!

De fee voor registratie op het MLD register is m.i.v. 2022 € 20,00 per jaar. Dit wordt voor geregistreerde therapeuten bij de bijscholing gefactureerd.

Data & locaties

Datum NTB

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent
Janneke Koekkoek
Docent
Ruthi Damman
Docent
Marjan Broer
Docent

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!